student

Studentambassadörer

Tre studenter står och pratar runt ett ståbord

Är du nöjd med din utbildning, trivs i Jönköping, klarar av att prata inför grupp och gillar att umgås med människor? Då är du den vi söker som studentambassadör!

Som studentambassadör besöker du mässor och skolor runt om i Sverige för att berätta om hur det är att vara student i Jönköping och på Jönköping University. Du berättar om din egen väg till högskolan och om ditt och de andra utbildningsprogrammen vid din fackhögskola. Utöver detta hjälper du som ambassadör till vid studiebesök, öppet hus och digitala kontaktvägar så som chat eller inspelat material.

Vem kan bli studentambassadör?

Du som är sugen på att jobba som studentambassadör ska vara utåtriktad och tycka om att prata inför och med människor. Du ska givetvis vara nöjd med din utbildning vid Jönköping University och att studera i Jönköping. Körkort är ett stort plus.

Du engagerar dig så mycket i projektet som du själv vill och hinner och förbinder dig inte att göra ett visst antal uppdrag. Men det är ändå bra att du tänker efter innan du fyller i ansökan att du har tid att satsa på detta. Uppdragen sker oftast dagtid under vardagar främst perioden januari - april men även under andra tider av året kan det vara event, studiebesök med mera där studentambassadörer hjälper till.

Intervjuer

Alla som har sökt till att bli studentambassadör träffar representanter från Kommunikationsavdelningen där du i mindre grupper får berätta lite mer vem du är, varför du sökt till JU och varför du vill bli ambassadör. Efter mötet behöver vi ibland göra ett urval, bland annat beroende på hur många som vill bli ambassadörer från ett och samma utbildningsprogram. 

Arvode

Arvode till studentambassadörerna betalas ut för varje uppdrag och baseras på antalet timmar som studentambassadören arbetat. Timpengen är 142 kr/tim och ersättningen är skattepliktig.

Diplom och avslutning

Efter avslutat ambassadörsprojket i maj/juni har vi en avslutning där vi även delar ut diplom till dem som varit aktiva i projektet under perioden januari-maj. Det är en mycket bra merit inför framtiden att visa att man jobbat som ambassadör för skolan.

Vill du veta mer om uppdraget som studentambassadör? Läs intervjun med Mathilda här.

Kontakt

Är det något du undrar eller är intresserad av att bli studentambassadör, kontakta:

Jesper Johnsson

jesper.johnsson@ju.se